Book

People ask questions, God answers by His Word

Ewald Frank

library_books Kapitoly: 34 calendar_month 5. 9. 2006

Literatúra

Kapitoly

In this exposition we are dealing with life and death. In the Word is life, in the interpretation there is death. Every interpretation is a snare that the enemy places around the neck of the people. He does not always tighten the noose right away, but nevertheless keeps these ...

1

Questions presented to Brother Ewald Frank by Ministers from Various Countries

And the servant of the Lord must not strive; but be gentle unto all men, apt to teach, patient, in meekness instructing those that oppose him; if God perhaps will give...

arrow_forward
2

Question 1: What is your position today towards Brother Bran­ham’s ministry?

Answer: I believe in the divine calling and commission of William Branham, whether he refers to June 11th, 1933, or May 7th, 1946, or to other supernatural experiences...

arrow_forward
3

Question 2: What is the actual wording of the commission given to William Branham?

Answer: “As John the Baptist was sent to forerun the first coming of Christ, the message that is given you will be a forerunner of the second coming of Christ.” The sa...

arrow_forward
4

Question 3: What is your conviction in regard to the “end-time message”?

Answer: I believe with all my heart and all my soul the true Word of God as proclaimed by William Branham under the term “end-time message”. Just as the Apostle John i...

arrow_forward
5

Question 4: Do you correct the prophet in certain points?

Answer: How could somebody even think that I would dare to touch the infallible prophetic ministry! However, when it comes to the teachings and I then, for instance, h...

arrow_forward
6

Question 5: What is your absolute, the Bible or the message?

Answer: What a question! My absolute is the same as that of Brother Branham – the Word of God, which remains for ever. Brother Branham even stood before the congregati...

arrow_forward
7

Question 6: Are you teaching differently in comparison to what Brother Branham taught?

Answer: Some people might get the impression that I teach differently, but, as I said before, in the final analysis the truth is that I always have to be in agreement ...

arrow_forward
8

Question 7: Do you believe in the opening of the seven seals?

Answer: Yes, I believe in the supernatural opening of the Seals. Brother Branham told me personally at the beginning of December 1962 that he was moving to Tucson with...

arrow_forward
9

Question 8: Was the seventh seal also revealed?

Answer: Whoever carefully reads or listens to what Brother Branham said will find that he always read the complete text pertaining to each of the first six seals. The ...

arrow_forward
10

Question 9: Do you believe that Rev. 10:1-7 was fulfilled?

Answer: Rev. 10 is not fulfilled yet. As we have seen, it has no connection to the Church at all. Brother Bran-ham was the messenger for the last church age (Rev. 3:14...

arrow_forward
11

Question 10: Do you believe that Brother Branham received the revelation of the seven thunders?

Answer: Here is what Brother Branham said about that subject in one of his last sermons on August 15th, 1965, “… just wait till we get in to open those plagues and sea...

arrow_forward
12

Question 11: Why did Brother Branham repeatedly speak about “the third pull”?

Answer: The term “third pull” denotes the third and last phase of his ministry. Quote: “The first pull — healing, second pull – prophesying. Third pull, the opening of...

arrow_forward
13

Question 12: Why did Brother Branham repeatedly refer to Rev. 10, verse 7?

Answer: It is quite strange that nearly half the questions are in one way or another related to Revelation, chapter 10. We once again have to pay close attention to wh...

arrow_forward
14

Question 13: Do you believe in the ministry of an eighth messenger?

Answer: No, I certainly do not believe any man who claims to be the eighth messenger, nor do I believe what he says. According to Rev. 1:20, there are only seven stars...

arrow_forward
15

Question 14: Do you believe in the “parousia/coming” teaching?

Answer: To this question I always give the same answer: When the Lord comes I will ascend to Glory together with all the saints. Each coming of the Lord is a reality, ...

arrow_forward
16

Question 15: Do you believe that the Son of man has already come according to Lk. 21:27?

Answer: No, I certainly do not believe that the Son of man has already come. I do believe that the Son of man has revealed Himself in the same way and with the same si...

arrow_forward
17

Question 16: What about your ministry? Is it found in the Holy Scripture?

Answer: If the ministry the Lord has ordained for me could not be found in the Scriptures, I would not have the divine right to be in His service. “And God hath set so...

arrow_forward
18

Question 17: Do you preach Brother Branham’s sermons?

Answer: No, I do not preach Brother Branham’s sermons, they have already been preached. I translate and publish them. They can be read or listened to by all those who ...

arrow_forward
19

Question 18: What is the spiritual food, Brother Branham’s sermons or the Bible?

Answer: Who would ask such a question? It remains for ever true that the spiritual man cannot live by the natural bread, but by the bread that came down from heaven (J...

arrow_forward
20

Question 19: Who will present the Church of the last days to the Lord?

Answer: It was the desire of the Apostle Paul to present to Christ a victorious Church already in his time (2. Cor. 11:2-4). However, he feared that just as the serpen...

arrow_forward
21

Question 20: How do you react towards those who slander your name?

Answer: Not at all. That gives me the chance to bless those who cannot control their jealousy. My fate is no different than that of all the servants of God who preache...

arrow_forward
22

Question 21: Did Brother Branham preach “polygamy”?

Answer: What a question to ask in a civilised world! No, certainly not. Some brethren in the African countries, where polygamy is still being practised, emphasise the ...

arrow_forward
23

Question 22: What is your teaching on marriage and divorce?

Answer: I have no teaching of my own on any subject. Moses, our Lord, the Apostle Paul, and Brother Branham taught about this subject in detail. There is actually no n...

arrow_forward
24

Question 23: What about the family of a servant of God?

Answer: Once more we need to ask what the Scripture says about this. In Matthew, chapters 5, 6 and 7, the Lord preaches the all-encompassing sermon on the mount to the...

arrow_forward
25

Question 24: What about the Seven Church Age Book?

Answer: I brought the two brochures “Twentieth Century Prophet” and “ The Laodicean Church Age” and also the book “An Exposition of the Seven Church Ages” back from th...

arrow_forward
26

Question 25: Was the duration of each of the seven church ages revealed to Brother Branham?

Answer: There was no revelation necessary to determine the church age periods. Brother Branham mentioned the historian Dr. Clarence Larkin a number of times. In his bo...

arrow_forward
27

Question 26: Did Brother Branham prophesy that 1977 would be the end?

Answer: Brother Branham never made such a prophecy. He did, however, mention the year 1977 in several sermons. The statement found in the Church Age Book, pg. 322, did...

arrow_forward
28

Question 27: Did Brother Branham see a calendar that ended with the year 1977?

Answer: No. To my knowledge, as of yet no one has found a corresponding statement from Brother Branham about having such a vision. It can no longer be determined who o...

arrow_forward
29

Question 28: Is the baptism by the Holy Ghost the same as the new birth?

Answer: No. That statement in the Church Age Book did not come from the lips of Brother Branham, but from the author of that book. Therefore it is not found on any tap...

arrow_forward
30

Question 29: What about the tent vision that Brother Branham had?

Answer: In 1958 I first found out about the tent vision that Brother Branham saw in 1955. My written inquiry was answered by Roy Borders, Brother Branham’s manager, on...

arrow_forward
31

Question 30: Can something that was shown in a vision remain unfulfilled?

Answer: It is understandable that the people, especially those he personally spoke to, expected to see the fulfilment of Brother Branham’s visions while he was still a...

arrow_forward
32

Question 31: What comparison do we have between Israel and the Church?

Answer: The answer to this question is especially found in Acts 15:13-18. First God, by His grace, visits the nations to call out a people for His name. After this He ...

arrow_forward
33

Question 32: In what phase are we now according to the plan of Salvation?

Answer: We certainly have entered into the very last phase of the church age — into the Bride age. The Return of Christ is indeed imminent. We can see that by the sign...

arrow_forward
34

Summary

With gratitude I look back at 54 years of preaching the Gospel and 42 years of being in the international ministry, during which I had the privilege to share the true ...

arrow_forward